Izlet z vlakom
Dolina Soče & Goriška Brda

Izlet z vlakom
Dolina Soče & Goriška Brda

Hotelsko razvajanje se nadaljuje tudi na železniških tirih. Udobno se zapeljite na dnevni izlet v čudovito dolino Soče in sanjska Goriška Brda.

Hotel Triglav Bled leži 100 metrov proč od železniške postaje Bled-jezero, od koder se lahko dnevno zapeljete po bohinjski progi skozi Julijske Alpe. Z druge strani lahko raziščete lepote Triglavskega narodnega parka, dolino Soče, še južneje pa čudovito vinsko regijo Goriška Brda. Za vas smo pripravili dve možnosti celodnevnih vodenih izletov s pestrim programom in aktivnostmi.

Dolina Soče – aktivno

Celodnevni izlet v nedotaknjeno naravo s lokalnimi zgodbami in zgodovino prve svetovne vojne. Uživanje v nekaterih najbolj spektakularnih razgledih v edinstvenem alpskem svetu.

Z jutranjim vlakom se boste z Bleda podali do Mosta na Soči, kjer vas bo sprejel vodič in skupaj boste nadaljevali pot. Začetek soškega izleta bo vodil proti alpskemu mestu Bovec s postankom pod slapom Boka. Nadaljevali bomo pot v dolino Trenta in Triglavski narodni park, kjer se nahajajo Velika in mala korita Soče, dolina Lepena – raj za muharjenje, slapovi Šunik ter številni viseči mostovi, ki prečkajo smaragdno reko Sočo.

Na poti nazaj se bomo odpeljali proti vasi Čezsoča s postankom na mostu s pogledom na Julijske Alpe. Naslednji postanek bo zgodovinsko mesto Kobarid, kjer si bomo ogledali lep slap Kozjak in italijanski kostnici nad dolino Kobarid. Če bo na voljo dovolj časa, priporočamo obisk Muzeja prve svetovne vojne ali Muzeja sira.

Na poti bo čas za postanek za kosilo, sladoled, kavo ali kozarec vina. Končni program/ogled bomo prilagodili vremenskim razmeram, razpoložljivemu času in seveda vam kot gostu. Potrudili se bomo, da bo vaš dan čim bolj prijeten.

Na vašo željo boste lahko doživeli vodno aktivnost v dolini (rafting ali kajak izlet).

Kaj pričakovati: lahke sprehode/pohode, čudovito naravo, osupljive razglede, lokalne zgodbe, lokalno gastronomijo, dobro vzdušje na poti.

Odhod in prihod: jutranji vlak iz Bleda – Most na Soči – večerni vlak v Bled (eden najzanimivejših železniških potovanj v Sloveniji, traja 1 uro enosmerno)

Najboljši čas za potovanje: od marca do novembra

Trajanje izleta: dnevni izlet do 8 ur + vožnja z vlakom

Priporočamo: udobna oblačila in čevlje, steklenico vode/pijače ter sončno kremo v vročem sončnem vremenu ali klobuk s sončno zaščito!

Cena vključuje: prevoz od/do Most na Soči ali Bleda ter med izletom, vodenje, steklenico vode 0,5l/osebo

Ni vključeno v ceno: povratna vozovnica za vlak, kosilo, vstopnina za slap Kozjak 5 EUR/osebo, Muzej Kobarid, Muzej sira.

Število udeležencev: 2-8

Cena: 280€ za 2 osebi, 420€ za 4 osebe, 540€ za 6 oseb, 680€ za 8 oseb

 

Goriška Brda – gurmansko ležerno

Celodnevni izlet v pravljično vinsko regijo. Dan boste začeli zgodaj. Po hotelskem zajtrku se boste odpravili na prvi vlak proti Primorski. Izstopili boste v Plavah ali v Solkanu, kjer vas bo čakal lokalni vodič. Skupaj boste nadaljevali pot proti Goriškim Brdom in se najprej ustavili v Gonjačah na razglednem stolpu. Čudoviti panoramski razgled vas bo zagotovo očaral.

Nato sledi vaša prva gurmanska aktivnost, ogled oljčnika z degustacijo oljčnega olja. Posebnost v vinski regiji, ki se prav tako lahko pohvali s številnimi svetovnimi priznanji in nagradami. Po okušanju se boste lahko sprostili na ležalnikih med oljkami.

S primerno podlago boste nared za naslednji obisk. In sicer, odpravili se boste do enega izmed številnih vinarjev v regiji na vinsko degustacijo. Okušali boste priznane avtohtone in mednarodne sorte skupaj z lokalnimi prigrizki. Trajanje obiska kleti je odvisno predvsem od vašega interesa. Vedeti pa morate, da se vam v Brdih ne sme muditi, tako da si le vzemite čas in uživajte v slehernem požirku in grižljaju.

Po vinski degustaciji sledi pozno kosilo v eni izmed izvrstnih restavracij z odlično lokalno kulinariko ter prevoz nazaj na Bled s popoldanskim/večernim vlakom.

Tako pri oljkarju kot pri vinarju boste seveda imeli možnost nakupa lokalnih dobrot za domov ali za naslednje dni svojega dopusta.

Kaj pričakovati: gurmansko obarvan izlet s čudovitimi razgledi, lokalnimi zgodbami, lahkotnim tempom in dobrim vzdušjem

Odhod in prihod: jutranji vlak iz Bleda – Plave ali Solkan – večerni vlak v Bled (eden najzanimivejših železniških potovanj v Sloveniji, traja 1,5 ure enosmerno)

Najboljši čas za potovanje: od marca do novembra

Trajanje izleta: dnevni izlet do 8 ur + vožnja z vlakom

Priporočamo: udobna oblačila in čevlje, steklenico vode/pijače ter sončno kremo v vročem sončnem vremenu ali klobuk s sončno zaščito!

Cena vključuje: prevoz od/do Plav/Solkana ter med izletom, degustacijo oljčnega olja in obisk oljčnika, vinsko degustacijo in obisk vinske kleti, kosilo

Ni vključeno v ceno: povratna vozovnica za vlak, pijača ob kosilu

Število udeležencev: 2-8

Cena: 300€ za 2 osebi, 580€ za 4 osebe, 840€ za 6 oseb, 1120€ za 8 oseb

 

 

Prijetno okolje, prijetno počutje

Obiščite nas: Kolodvorska 33, SI-4260 Bled, Slovenija

Pokličite nas: 00386 (0)4 575 26 10

Pišite nam: info@hoteltriglavbled.si