Restavracija 1906

V restavraciji 1906 (ime nosi po letnici odprtja hotela in železniške Turške proge) v Hotelu Triglav Bled ekipa pod vodstvom chefa Aleša Fendeta dviguje kulturo pitja in prehranjevanja, oživlja tradicionalne jedi, nudi vinske degustacije v hišni vinski kleti, kulinarične delavnice za otroke, prireja tematske večere, vas razvaja z nepozabnimi hotelskimi zajtrki & postavlja tržnico lokalnih dobaviteljev.

Restavracija 1906 Bled

V restavraciji 1906 (ime nosi po letnici odprtja hotela in železniške Turške proge) v Hotelu Triglav Bled ekipa pod vodstvom chefa Aleša Fendeta dviguje kulturo pitja in prehranjevanja, oživlja tradicionalne jedi, nudi vinske degustacije v hišni vinski kleti, kulinarične delavnice za otroke, prireja tematske večere, vas razvaja z nepozabnimi hotelskimi zajtrki & postavlja tržnico lokalnih dobaviteljev.

Vsakemu gostu želimo omogočiti vrhunski kulinarični obisk, zato za kosilo in večerjo pripravljamo sezonski menu. Na ta način lahko zagotavljamo sveže jedi, pri čemer se upošteva letni čas & lokalne sestavine.

Ob večerih vas bomo razvajali z dvema izmenjujočima se jedilnikoma: Nižavje & Višavje, vsak s svojo zgodbo. Oba opevata slovensko kulinariko ter njeno raznolikost. Dnevni jedilnik si lahko vedno pogledate na povezavi zgoraj. Zavedamo se prehranskih izzivov in sodobnih prehranskih navad, zato celotna kuhinja temelji na jedeh s čim manj alergeni, minimalnem številu sestavin na krožniku in na pristnih intenzivnih okusih.

Vsak večer je na voljo tudi veganski jedilnik. Ob sobotah, nedeljah ter državnih praznikih strežemo tudi “Ajzenponarsko rihto” ali železničarjevo malico, kosilo iz sestavin lokalnih dobaviteljev pod krovno znamko Bled Local Selection.

Navdih za jedi črpamo iz okolice v kateri živimo & iz zgodb o hrani, ki nas v Hotelu Triglav spremljajo že prek sto let. O tem pričajo recepti prababice Nežke (prednice gospoda Zdravka Rusa, lastnika hotela Triglav), ki je v obdobju 1906 kot kuharica že ustvarjala še danes značilne jedi: gobovo juho, govejo bržolo, orehove štruklje…

Priporočamo vam, da se ob obisku odločite za najmanj 4 hode. To vam omogoča, da uživate v raznolikem naboru naših jedi, ki prikazujejo kulinarično dovršenost, ki nam je prinesla Michelinovo priznanje. Po vnaprej odobreni želji smo vas pripravljeni pogostiti tudi z daljšo gurmansko izkušnjo.

Poleg glavnega restavracijskega prostora se v toplejših mesecih pustite postreči na zunanji terasi z najlepšim pogledom na jezero in okoliške hribe. Za tiste, željne več zasebnosti, pa je na voljo prav posebna soba s kaminom, kjer nihče ne bo motil vašega sestanka oz. srečanja.

Pred vinsko kletjo vam je na voljo vrt z mično spodnjo teraso, kjer si prav tako lahko privočite nabor lokalnih prigrizkov, okusno kavo, koktajl ali kozarec kakovostnega slovenskega vina ter uživate ob branju knjige ter v zgodnjih sončnih žarkih & večerni senci. Vsaj trikrat tedensko v kleti prirejamo degustacijo slovenskih vin.

Prav vsak dan pa vas pred večerjo vabimo v naš aperitivo bar Vinski Klub, na kozarec penine, odlične koktajle, hišno pivo & na Riklijevo tortico.

Delovni čas restavracije 1906 (od 22.1.2024 dalje):

ponedeljek – petek

18:00 – 22:00

sobota, nedelja & državni praznik

12:00 – 15:00

18:00 – 22:00

Aperitivo bar “Vinski Klub”

ponedeljek – nedelja

17:00 – 22:00

Za skupine 6 oseb ali več odpremo restavracijo po predhodni najavi tudi izven delovnega časa.

Zadnje naročilo je možno ob 14:30 za kosila in ob 20:30 za večerje.

Delovni čas restavracije se lahko spreminja. Priporočamo, da rezervacijo opravite preko rezervacijske aplikacije ali nas pred obiskom pokličite.

Rezervacija mize v restavraciji je obvezna tako za hotelske kot zunanje goste, vsaj 24h pred obiskom.

Video

Restavracija 1906

Bled Local Selection

Prijetno okolje, prijetno počutje

Obiščite nas: Kolodvorska 33, SI-4260 Bled, Slovenija

Pokličite nas: 00386 (0)4 575 26 10

Pišite nam: info@hoteltriglavbled.si