Ko sonce zaide in se Blejsko jezero ovije v večerno tišino, postane Restavracija 1906 središče kulinarične umetnosti in prefinjenega gostoljubja. Prav večerja je tista priložnost, ko naša kuhinja zasije v vsej svoji veličini, saj vsak krožnik, ki ga postrežemo, nosi s seboj del naše filozofije – spoštovanje tradicije, prepletanje lokalnih sestavin z inovativnimi tehnikami in ustvarjanje nepozabnih trenutkov za naše goste.

V naši restavraciji se korenine bogate francoske kuhinje združujejo s sodobnimi slovenskimi okusi. Krožniki, ki jih oblikuje naš kuharski mojster Aleš Fende, so rezultat dolgotrajne predanosti vrhunski kulinariki in iskanja popolnosti v vsaki sestavini. A večerja pri nas ni zgolj obrok, temveč pravo doživetje, ki vas popelje skozi svet okusov in tekstur, ki jih doma pogosto težko pričaramo. Gostinstvo, še posebej na takšni ravni, omogoča nekaj, kar je v domači kuhinji skoraj nemogoče doseči – popolno harmonijo okusov, vrhunsko postrežbo in ambient, ki skupaj ustvarjajo edinstven trenutek, vreden posebne priložnosti.

Kulinarično razvajanje ob posebnih trenutkih

Ni skrivnost, da naša restavracija privlači goste, ki želijo proslaviti najpomembnejše trenutke v življenju. Vsak dan nas obiščejo pari in skupine, ki praznujejo obletnice, zaroke, rojstne dneve ali se preprosto želijo razvajati ob zaključku nepozabnega bivanja v našem hotelu. Prošnja  oz. zahteva, ki se vsakokrat poraja ob rezervaciji je “Prosimo za mizo ob oknu!” Ob teh posebnih priložnostih pa se vedno znova soočamo z izzivom – kako zadovoljiti želje vseh naših gostov? Kako presoditi, katera priložnost si zasluži največjo pozornost? Je 40. obletnica poroke pomembnejša od zaročne večerje, ki simbolizira začetek novega poglavja v življenju? Je praznovanje rojstnega dne nad praznovanjem zadnje večerje ob koncu nepozabnega tedna pri nas? Vsaka posebna priložnost nosi s seboj nešteto čustev in pomenov, zato je nemogoče oceniti, katera je “najpomembnejša”.

Poštena priložnost za vse goste

Da bi zagotovili čim bolj pravično izkušnjo, smo se že pred leti odločili, da ne sprejemamo rezervacij specifičnih miz. Naš cilj je zagotoviti, da vsak gost dobi priložnost uživati v naši kulinariki, ne glede na to, kje sedi. Ob prihodu gostov v restavracijo jim omogočimo izbiro med razpoložljivimi mizami, in tisti, ki pridejo zgodaj, imajo seveda več možnosti izbrati mizo s pogledom na jezero. V tem primeru star slovenski pregovor »Kdor prej pride, prej melje« velja v najbolj prijaznem pomenu – lahko bi rekli »Kdor prej pride, melje ob lepšem razgledu.«

Toda ne glede na to, kje sedite, je naša ekipa predana zagotavljanju vrhunske izkušnje. Hrana je enako dovršena in postrežba enako skrbna, pa naj bo vaša miza ob oknu ali v središču prostora. Naš cilj je ustvariti vzdušje, kjer vsaka jed izpolni in preseže pričakovanja, in kjer lahko pozabite na vsakodnevne skrbi ter se preprosto prepustite trenutku. Konec koncev, posebne priložnosti si zaslužijo, da jih proslavite v okolju, kjer so vaši čuti v središču pozornosti – in pri nas se to zgodi ob vsakem grižljaju.

Za tiste, ki bi želeli zagotoviti sebi in svojim bližnjim najboljšo možno izbiro mize, priporočamo, da pridete zgodaj – z večerjami pričnemo ob 18:00, ko je izbira najbolj pestra. Toda brez skrbi – ne glede na to, kje boste sedeli, vam zagotavljamo, da bo vaša izkušnja nepozabna, saj je pri nas vsaka večerja pravi praznik okusov in čutov.

Za zaključek vas prepustimo mnenju zadovoljnega gosta, ki zelo lepo povzame našo večerno ponudbo:

“Fabulous

The menu here is presented as an 8-course tasting meal, but with options to have 4,5,6 or 7 courses priced accordingly.

The brilliant (and in my experience unique) innovation is that you can select any of the 8 things on the menu to make up your 4,5,6 or 7 courses. And everyone at the table can make a different selection. There were 2 cold starters, 3 warm starters, 2 mains and a dessert.

The starter portions were quite small, though beautifully prepared. Small portions are not typical in Slovenia, so be prepared for that. Main courses were a typical west European size. If I were to be picky, I’d say that the two main courses were both red meat, which seemed a bit limiting. Everything we ordered was excellent.

But there’s more. We asked for the wine list and saw a very comprehensive range of Slovenian wine, but only bottles. When we asked if there was anything we could have by the glass, our waiter said “all of them!” They will actually open almost any wine from the list and give you a glass. We had two great wines, a sparkling chardonnay and a lovely pinot noir.

All of this was delivered with speed, wisdom and courtesy. I thought it was fantastic.”

 

Želim rezervirati svojo posebno priložnost v restavraciji 1906 →